1987 – 1989 yılları arasında Başsavcı olarak görev yapan ve imzasıyla yüzlerce Bulgaristan Türkünü hapislere attıran ve tutuklatan Vasil Mrıçkov’a ödül olarak devlet nişanı verilmek isteniyor.

bg-devlet-nisaniCumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’in Mrıçkov’la birlikte daha 9 kişiyi ‘Svetş Kiril’ devlet nişanıyla ödüllendireceği bildirildi.Plevneliev, daha 29 Temmuz 2004 yılında yayınlanan kararname gereği Mrıçkov’a devlet nişanı verecek.
TEKLİF DAHA 2004 YILINDAN
 Totaliter kömünist rejimi döneminde Başsavcı görevinde bulunan Vasil Mrıçkov’un devlet nişanıyla ödüllendirilmesi teklifi 2004 yılında dönemin Meclis Başkanı Ognian Gercikov tarafından sunulmuş Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov ise ödülle ilgili kararnameyi imzalamıştı.
KOSTOV PROTESTO ETTİ, DOĞAN ÖDÜLÜ GERİ ÇEVİRDİ
 Dönemin Cumhurbaşkanı Pırvanov’un Mrıçkov’a ödül verilmesini öngören kararnameyi imzalamasının ardından İvan Kostov’un lideri olduğu DSB partisi karara karşı çıkarak gösteriler yapmıştı.  Aynı şekilde kararı protesto eden HÖH lideri ise kendisine de verilen devlet nişanını Cumhurbaşkanına iade etmişti.
Ajansbg
Reklamlar