BASIN BİLDİRİSİ
BULTÜRK; ERMENİSTAN’I KINADI

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği (BULTÜRK)
“Ermenistan’ın Can Azerbaycan’a yaptığı saldırıyı şiddetle kınadı”.

BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK’ün imzası ile yayınlanan bildiride şu görüşlere yer verildi: “Bugünkü Ermenistan’ın Türk Dünyasının coğrafi bütünlüğünü parçalamak aralarını bölmek amacıyla kurulmuş sun’i bir devletçik olduğu bilinen bir gerçektir. Bir diğer gerçek de, Azerbaycan-Türk toprağı olarak tescillenen Karabağ’ın Fransa ve Rusya’nın desteğini de alan uşakları Ermenistan tarafından işgal edilmiştir ve bu haksız işgal AGİT ve AB tarafından da resmi olarak tescillenmiştir.
Kardeş Azerbaycan ile Moskova uydusu Ermenistan arasında çıkartılan savaşın gerisinde Ankara ile Moskova’yı karşı karşıya getirme planı olduğu söylenmektedir. Bunu da yapan-yaptıran Fransa’dan başkası değildir. Moskova da buna göz yummuştur. dedi.

Devam etti: BULTÜRK olarak, Can-Azerbaycan’ın Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile Ermenistan ordusunun Tovuz bölgesinde Can-Azerbaycan mevzilerine saldırdığını öğrenmiş bulunmaktayız.
Can-Azerbaycan ordusundan 11 şehidimizin olmasından, ayrıca yaralanan askerlerin de bulunmasından dolayı derin üzüntü duyduk.
BULTÜRK olarak şehitlerimize Allah’’tan rahmet dilerken, yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir kardeş Azerbaycan halkının yanında olduğumuzu tüm dünyaya ilan ediyoruz.

BULTÜRK Ermenistan’ı Kınadı
Azerbaycan ordusunun karşılık verdiği, Ermenistan askerlerinin kayıp vererek geri çekildiği kaydedilen açıklamada;
“Tüm dünya Kovid-19’la savaşırken, Ermenistan’ın böyle bir saldırı ve provokasyon gerçekleştirmesini Türkiye’de on milyon Avrupa Birliği içerisinde iki milyon Bulgaristan Türkleri adına şiddetle kınıyor, uygar dünya ülkelerini bir sefer olsun doğru yapmalarını yani ikiyüzlülükten kurtulup Ermenistan’ı kınamaya çağırıyoruz. AB son nefesini almadan bir sefer olsun Türklerin haklı davasını desteklesin. Can Azerbaycan’daki çatışmaların, Türkiye’nin Kandil ve Libya operasyonlarını durdurmaya yönelik yeni cephe açma operasyonu olduğu yönündedir. Bilmelidirler ki, yarın Afrika ayağı kalkarsa önüne geçilemeyeceğini de Fransa iyi bilinmelidir. İsteseniz de istemeseniz de Türkiye artık dünyanın her yerindedir, artık buna alışsanız iyi olur. Artık Türkiye’siz yeni dünya düzeni kurulamayacaktır bu böyle biline…
BULTÜRK her zaman ve her yerde özellikle “iki devlet bir millet” olan Can-Azerbaycan’ın haklı davasını savunmaya devam edecektir. Karabağ’daki Fransa-Rusya ve uşakları Ermeni işgalinin en kısa zamanda sona ereceğine cani gönülden inanmaktayız. Türk Dünyası Birliği yoldadır inşallah! Ümit ederiz ki; çok yakında BİRLİK İLAN EDİLİR herkes yerini alır ve dünyada mazlumlar da bir nefes alır.
Can-Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de halk, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarını kınamak ve Azerbaycan askerine destek için sokağa çıktı. Bakü’nün merkezi Azatlık Meydanı’nda toplanan halk, Azerbaycan askerlerine destek sloganları attı ve Türk Dünyasına özellikle Türk askerini KARABAĞIYA davet etti.. Bu tepki giderek Türk dünyasını birlik ve beraberlik yolunda ayağa kaldıracaktır.”
BULTÜRK Başkanı sözlerine devam etti;
 “Uluslararası toplumu, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik haksızlıkları, saldırgan politikasını ve iki ülke sınırındaki provokatif eylemlerini şiddetle kınamaya çağırıyoruz. Aksi takdirde Ermenistan haritadan silinebilir. Bilinmelidir ki; Türk Dünyasının Lideri Türkiye Cumhuriyeti ayağı kalkarsa çok geç olabilir. Şimdiden uyarmak bizden” dedi.

Saygılarımızla,

Rafet ULUTÜRK
BULTÜRK
Genel Başkanı

Görüntünün olası içeriği: 16 kişi, Enes İbrahim, Nurgali Jusipbay ve Rafet Ulutürk dahil, ayakta duran insanlar, takım elbise ve mizahi görüntü, şunu diyen bir yazı 'Azerbaycan'ın Ermenistan Sınırında Türk Dünyası STK Başkanları'

Reklamlar