Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen “Avrupa İçin Yeni Fikirler “konulu konferansının açılışında konuşan Başbakan Boyko Borisov, “Bulgaristan-Türkiye sınırından daha iyi korunan sınır yok” diye kaydetti.

Bulgar hükümetinin en son maliye politikasının sonuçlarını aktaran Başbakan, “Bulgaristan çok sadık ve disiplinli bir ülkedir ve Maastricht kriterlerine kesinlikle uymaktadır” diye belirtti. Borisov,” Bu kriterleri yıllarca karşıladıktan sonra bizi hem Euro Bölgesi, hem de Schengen’de kabul etmenin zamanı olduğuna inanıyorum. Mükemmel çalışanlar, çalışmalarından mükemmel sonuçlar da almalıdırlar” dedi.

Başbakan, AB Konseyi Bulgaristan Dönem Başkanlığının Batı Balkanlar konusuyla birlikte AB’nin büyük komşuları ile olan ilişkilerini de masaya yatırma fırsatı verdiğini vurguladı. Borisov,” Altyapı açısından 4, 8, 9 ve 10 nolu ulaşım koridorlarının yanı sıra dijital altyapı inşası da başlatılmalıdır. Ne kadar hafife alsanız da birkaç savaş Balkanlar’da patlak verdi. Çözüm, NATO’ya ve AB’ye hızlı bir katılımdadır” diye konuştu. Bulgaristan Başbakanı, Avrupa’yı dış siyaset meselelerinde bölünmemeye ve birlikte çalışmaya çağırdı.

Başbakan, AB ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin önemini vurguladı ve NATO’nun güney kanadının şu anda Türkiye tarafından korunmakta olduğunu ve Avrupa’nın ona güvendiğini açıkladı. Borisov,” Bu nedenle AB’nin Türkiye ile ilişkilerini normalleştirmeye karar vermesinden memnunuz. Sadece göçmenlerden dolayı değil, NATO içinde işbirliği ve destekten dolayı memnunuz” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar