Bulgaristan, Türkiye sınırındaki güvenlik tedbirlerini artırmak amacıyla sınırda görev yapmak üzere 700 memur atayacak, mevcut 30 kilometrelik tel örgüyü de 131 kilometre daha uzatacak.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basına açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Meglena Kuneva, İçişleri Bakanı Veselin Vuçkov ve Savunma Bakanı Nikolay Nençev, Bulgaristan-Türkiye sınırında gelecek yılın mart ayından itibaren hayata geçirilecek güvenlik tedbirleri konusunda bilgi verdi.

Başbakan Yardımcısı Meglena Kuneva, mart ayı itibarıyla göç dalgasının artması ve sınırı geçmek isteyenlerin sayısında artış beklendiğini belirterek, “Bu bağlamdaBulgaristan, Schengen bölgesine dahil olmak için adımlar atıyor ve nasıl çalışacağımız çok önemli” dedi.

Çekilecek 131 kilometrelik ek tel örgünün “ilk bakışta iyi bir sembol” olmadığını ifade eden Kuneva, ancak bu engelin Bulgaristan ve Türkiye için güvenlik anlamına geldiğini savundu. Kuneva, sınırdaki mevcut 30 kilometrelik tel örgüyle yasadışı geçişlerde yüzde 7 azalma olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Veselin Vuçkov da sınırda görev yapacak 700’e yakın memurun atamasının yapılacağını, böylece ülkenin diğer bölgelerinden sınır bölgesine polis memurlarının sevkine ihtiyaç kalmayacağını kaydetti.

Sınırda alınacak güvenlik tedbirleri çerçevesinde işlemlerinin daha etkin yürütülmesi için sınır bölgesindeki mevcut yolların onarım ve bakımının da yapılacağı belirtildi.

Sınırda görev yapan İçişleri Bakanlığına bağlı sınır polislerinin, alınacak tedbirler doğrultusunda Savunma Bakanlığına ait askeri araçlarla sevk edilmesi, ihtiyaç duyulması halinde ise sınır polisleri ile askerler arasında ortak devriyeler oluşturulması öngörülüyor.

 

Reklamlar