Edirne Belediyesi’nin Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürüttüğü 3 projeden biri olan “Orman Yangınları için Operasyonel Kapasitenin Arttırılması ve Afet Önleme Çalışmalarının Geliştirilmesi” projesinin dördüncü toplantısı Edirne’de gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nın birinci teklif çağrısı kapsamında Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Yangın Güvenliği ve Afet Önleme Genel Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi’nin ortak yürüttükleri CB005.1.11.005 sayılı “Orman Yangınları için Operasyonel Kapasitenin Arttırılması ve Afet Önleme Çalışmalarının Geliştirilmesi” isimli projenin dördüncü toplantısı Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde 29-31 Ocak 2018 tarihlerinde Edirne’de yapıldı.

Proje Yönetimi ve Rehber Kitapçık hazırlama toplantıları, Edirne Belediyesi AB & Uluslararası İlişkiler Birimi, İtfaiye Müdürlüğü, Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Yangın Güvenliği ve Afet Önleme Genel Müdürlüğü ve Haskova İtfaiyesi’nden proje ekibi üyeleri, yangın güvenliği ve sivil savunma uzmanları ve bir pedagog katılımıyla gerçekleştirildi.

Proje ekibi toplantısı ile birlikte; çocuklara yönelik yangın güvenliği ve sivil savunma kitapçığı hazırlanması için çalışmalar sürdürüldü. Kitapçıkların Nisan ayında basılması ve proje kapsamında hedeflenen 10-12 yaş grubu çocuklara yönelik verilecek eğitimde kullanılması planlanıyor.

 

Tekirdağ Yeni İnan Gazetesi 59

Reklamlar