Avrupa Birliği (AB) fonlarının yönetimine ilişkin tüm uygulanabilir ön şartların raporlanması için sürenin dolduğu 30 Haziran 2017 Cuma günü Bulgaristan, AB fonlarına erişim sağlayan reformlara ilişkin stratejik belgelerin tamamlandığını raporladı.

Başbakan Yardımcısı Tomislav Donçev, “Son beş yıl süren bu süreç, idare kurumlarının sıkı çalışmaları ve Bulgaristan’a AB tarafından finansman sağlanmasının bağlı olduğu kilit reformları sonlandırmaya kararlı olan birkaç hükümetin desteği sayesinde başarılı bir şekilde ve zamanında tamamlandı” diye kaydetti. Donçev, “Uyum Politikasının geleceğine ilişkin tartışmaların eşiğinde uyum yatırımları tüm AB üyesi ülkelerin büyümesi, istihdam ve yararların paylaşımının ana motoru olmaya devam etmesi için temel öncelik olmaya devam etmesi gerekir. Bununla birlikte hatalarımızdan ders alarak, daha erişilebilir prosedürler ve kurallarla bu kaynakların yönetimini iyileştirmeyi başarmamız gerekir” dedi.

Ön şartlar, kaynakların rasyonel ve verimli harcanmasının garanti edilmesi ve yatırımların sinerjisi için AB’nin reform yapılan uyum politikasının bir parçasıdır.

Bulgaristan’ın finanse edilmesi, ayrımcılık ve cinsiyet eşitliği, engelli kişiler, kamu ihaleleri, çevre, bilim ve inovasyonlar, enerji, sular, ulaşım, istihdam, sosyal içerme, sağlık, eğitim, idari verimlilik ve başka alanlardaki ana ve tematik sektörlerde 45 tane ön şartın yerine getirilmesine bağlıdır.

Ülkemiz ön şartların başarıyla yerine getirildiğini raporlamakla gerçekte vizyon sahibi olduğunu ve 2014-2020 programlama döneminin sonuna kadar AB fonlarına erişim sağlayacak kilit reformların yapılacağına dair net bir yükümlülük üstlenmiş olduğunu gösterdi.

Reklamlar