Bulgaristan Dışişleri Bakanı Kristiyan Vigenin, ülkesinin sığınmacı sorunu konusunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşme talebinde bulunduğunu söyledi.kristiyan-vigenin-disiliskiler-bakani
Vigenin, “Bulgaristan-Türkiye sınırını kontrol meselesini daha yüksek siyasi düzeyde gündeme getirme zamanı geldi” dedi.
Bulgaristan Ulusal Radyosu’na (BNR) konuşan Vigenin, “Konuyu Avrupa Birliği(AB) Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy‘un huzurunda da gündeme getirdim” diye konuştu.
Vigenin, “Bir yandan Bulgaristan sınır güvenliği konusunda destek ararken, diğer yandan Türkiye ile geri kabul anlaşmasının imzalanması için girişimler olmalı. Böylece Bulgaristan‘a ulaşan sığınmacı akını ile baş edilebilmesi için ek olanaklar sağlanabilir” ifadesini kullandı.
Dışişleri Bakanı Vigenin, Suriye‘den sığınmacı akınının yarattığı krizin Türkiye‘ninAB‘ye üyelik görüşmelerini etkilememesi gerektiğini de belirtti.
Bulgaristan’a ulaşan sığınmacı sayısının 7 bine yaklaştığı tahmin ediliyor. Sığınmacıların büyük bir bölümü Bulgaristan-Türkiye sınırından ülkeye kaçak giriyor. Bulgaristan hükümeti, sınırdaki güvenlik önlemlerini artırma ve Türkiye sınırında 30 kilometrelik duvar inşa etme kararı almıştı.
AA
Reklamlar