Bulgaristan’da 9 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Avrupa Parlamentosu için mavi, Halk Meclisi için ise yeşil renkli oy pusulaları kullanılacak.

Bulgaristan Merkez Seçim Komisyonu, oy verme sırasında karışıklığı önlemek için 2’si 1 arada seçimlerde oy pusulalarının farklı olacağını açıkladı.

Kağıt oy pusulaları farklı renklerde olacak: Arka taraftaki şerit ile Halk Meclisi seçimlerine katılan parti ve koalisyonların adları ve numaraları,Bulgaristan’ın ormanı ve otları gibi,yeşil renkte olurken Avrupa Parlamentosu için olanlar, AB bayrağının olduğu gibi,mavi renkte olacak.

Her iki kağıt pusula 50 cm uzunluğunda olacak. Merkez Seçim Komisyonu, oyunun geçerli olabilmesi için seçmenin sadece tercihli oyunu değil, aynı zamanda parti veya koalisyon numarasını da işaretlemiş olması gerektiğini vurguluyor.

Makineyle oylamada kullanılacak oy pusulaları farklı uzunluklarda olacak, Avrupa Parlamentosu’nunki daha kısa, Halk Meclis’inki ise daha uzun.

Hafta sonuna kadar Merkez Seçim Komisyonu,ülkelerdeki seçim merkezlerinin bulunacağı yerlerin yanı sıra bu yerlerdeki seçim sandık sayısına da karar verecek.

BNR

Reklamlar