Bulgaristan’da 200 hacı adayı kutsal topraklara uğurladı. Başkent Sofya’nın tek camisi Banya Başı Camisi’nde kılınan akşam namazının ardından Başmüftü Mustafa Aliş Hacı bir konuşma yaparak, seçilen 200 hacı adayına son öğütlerini verdi. basmuftu-mustafa-alis-haci
Başmüftü Aliş Haci, camide aileleri ile toplanan adaylara yaptığı konuşmada, “Çok kalabalık bir ortamın içine gireceksiniz ama görecekseniz ki o kalabalıkta kimse kimseye zarar vermez, kötülük yapmaz, kötü söz söylemez. Sizler de öyle davranın” dedi.

Başmüftü Hacı, AA Sofya muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde toplanan başvuruları tek tek değerlendirdiklerini ve kurumun sahip olduğu olanaklar kapsamında 200 kişinin kutsal göreve gittiğini söyledi.

Mustafa Aliş Hacı, “Tüm dünyadaki Müslümanlar gibi bizim hacılarımız da çok heyecanlı. Yapacaklarını çok merak ediyorlar. Selametle gidip dönmelerini diliyoruz. Uğurlama törenimizi ilk kez Sofya’daki camimizde düzenliyoruz” diye konuştu.

İstanbul üzerinden yolculuk yapacak Bulgaristan hacıların pasaport işlemleri, vize almları ve diğer ihtiyaçlarının Bulgaristan Başmüftülüğünün desteği ile yerine getirildiği öğrenildi.

Nüfusu 7 milyon 340 bin olan Bulgaristan’da yaklaşık 1 milyon 400 bin Müslüman yaşıyor.

AA

Reklamlar