Koronavirüsün yayılmasına karşı endişelerle ilgili olarak Sağlık Bakanı Kiril Ananiev, Bulgaristan’a gelen vatandaşların sağlığının korunmasından sorumlu devlet makamları arasındaki örgütlenme ve koordinasyon hakkında bizzat bilgi aldı.

Sofya Havaalanındaki brifinginde Bakan Ananiev , bu doğrultuda sağlık, sınır ve havaalanı yetkilileri ile ortak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sağlık yetkililerin en az 10 temsilcisi, diğer devlet kurumlarının temsilcileri ile koordineli olarak Sofya Havalimanı’nın iki terminalinde çalışmaktadır.

Tüm yolcular, her birinin tam sıcaklığını belirleyen termal kamera kontrolünden geçer. 37 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda, yolcu izole bir odaya götürülür ve burada bir anket doldurur ve sağlık durumu belirlenir. Sıcaklığı olan insanlar ayrı bir çıkıştan geçer. Oradan, bir araç ile  sağlık ekibi onları özel yetkili hastanelere yönlendirir.

İstanbul, Moskova ve Doha’dan gelenler üzerindeki kontrol özellikle yüksektir. Bakan, Çin’den Bulgaristan’a gelen altı kişiden sadece bir kişinin vücut ısısında 37.1 derece hafif bir artış bulduğunu söyledi. Buna rağmen o da izole edildi.

Cuma gününe kadar, Varna ve Burgas’daki havaalanları ve Sofya’daki havalimanına bir yedek termo kamera yerleştirilecek.

Bulgaristan’ın deniz yoluyla girişiyle ilgili olarak, mevcut düzenlemeye göre altı devlet kurumu gemileri, mürettebatlarını ve yolcularını denetlemekle yükümlü.

 

 

BNR

Reklamlar