Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu BTSO’yu ziyaret ederek Bursa ile ticari ilişkileri güçlendirmek istediklerini söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Bulgaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Angel Milev Angelov, Bursa ile Bulgaristan arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek istediklerini söyledi.

Bulgaristan Başkonsolosu Angel Milev Angelov’u, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay karşıladı. Ziyarette, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur da hazır bulundu.

Gerçekleşen ziyarette açıklamalar yapan Başkonsolos Angelov, Bursa ile ticari ilişkileri daha güçlendirmeyi hedeflediklerini söyleyerek yakın zamanda Bursa’da bir ofis açmayı planladıklarını belirtti.

BTSO’nun iş dünyasına yönelik çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getiren Angelov, “Bulgaristan ile Türkiye arasında ciddi kültürel birikimler var. İlişkilerimiz çok sağlam. Her geçen gün de gelişiyor. Bursa’da Bulgaristan’daki fırsatları aktarabileceğimiz bir toplantı isabetli olacaktır. Bu konuda elimizden gelen katkıyı sunacağız.” ifadelerini kullandı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise Bursa’dan Bulgaristan’a 585 firmanın ihracat yaptığını belirterek, Bulgaristan sermayeli 23 firmanın da Bursa’da faaliyet gösterdiğini vurguladı. Burkay, Bursa ile Bulgaristan arasındaki ihracatın 2014 yılında 89 milyon dolara ulaştığını, ithalatın ise 182 milyon dolar olduğunu dile getirdi.

Reklamlar