Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, ülkedeki Kimlik Belgeleri Birimi çalışanları 26 Mayıs 2019’da 08: 30-19: 30 arasında oy kullanmaları için gerekli işlemleri yapmak için çalışacaklarını bildirdi.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinin yapılacağı tarihten önceki haftada Kimlik Belgeleri Birimleri, kimlik belgesi verilmemiş veya geçerli belgeleri olmayan (kimlik kartı veya pasaport) vatandaşlar için gerekli tedbirleri almıştır. Zarar görmüş, tahrip olmuş veya süresi dolmuş belgeler ile vatandaşların oy kullanma şansları bulunmaktadır.

Seçim gününden önce kimlik kartı başvurusu yapan vatandaşların işlemleri hızlandırılacaktır. 23 Mayıs 2019 tarihinde çalışma saatlerinin sonuna kadar kimlik belgesini alamayan vatandaşların talepleri doğrultusunda oy kullanmalarını sağlamak için gerekli olan belge düzenlenerek kendilerine verilecektir.

Oy kullanmak için düzenlenecek olan belge ülke genelinde bulunan pasaport şubelerinden 21 – 25 Mayıs tarihleri arasında saat 8:30 ile 17:00 arası temin edilebilecektir. Ayrıca seçim günü(26 Mayıs) saat 8:30 ile 19:30 arası da bu belgeyi alabilmektedirler. Seçimlerde vatandaşların oy kullanabilmesi için yetkililer ellerinden gelenin fazlasını yapmaktadırlar.

 

BG Haber

Reklamlar