Bulgaristan Şumnu Şeytancık Belediye Başkanı Nuridin Basri İsmail, Şumnu Şeytancık Belediye Meclisi Başkanı Mustafa Mehmed Ahmed, Şumnu Şeytancık Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Mustafa Ahmed, Koca Yusuf Derneği Başkanı Arif Vasvi Ahmed, Karalar Köyü Muhtarı İsmail Halmiev Ebazerov ve Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun ile birlikte Vali Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti.
Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Adana’ya gelen Bulgaristan Şumnu Şeytancık Belediye Başkanı Nuridin Basri İsmail ve beraberindeki heyet üyeleri, Vali Büyük ile çeşitli konularda görüş alış verişinde bulundu ve sohbet etti.
Bulgaristan’dan gelen misafirleri Adana’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Vali Mustafa Büyük, “Bulgaristan’daki Balkan Türkleri kardeşlerimizle yakın ilişkilerimiz daima vardır. Edirne Valiliği yapmamdan dolayı Balkanları çok daha yakıdan tanıma fırsatı buldum. Komşumuz Bulgaristan’da çok yakın dostlarımız ve arkadaşlarımız oldu. Edindiğimiz bu dostluk ilişkilerimiz bundan sonrada kararlılıkla sürecek” dedi.
Ziyaret, sosyal ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunulmasıyla son buldu.

Reklamlar