terk edilmiş köy rodop ile ilgili görsel sonucu

Koca Balkan’da terk edilmiş bir köy evi.

Uzmanların görüşü: Bulgaristan nüfusu her yıl 70 bin kişi azalıyor.

Şimdi doğumda bir patlama olsa bile, nüfus artışının ilk sonuçları 20 yıl sonra hissedilecektir. Her yıl orta büyüklükte bir şehir Bulgaristan haritasından siliniyor. 27 yıldan beri her yıl ülkemiz ortalama 70 bin kişi azalıyor. Bu veriler, uzun süren bir araştırmadan sonra, Sofya Üniversitesi  Jeoloji ve Coğrafya Fakültesi Dekanı Georgi Bırdarov tarafından açıklandı.

Demografik durum her ülkenin sosyal ve ekonomik gelişmesinin bir türevidir. Nüfus tükenmesinin kötü etkileri sonradan belli olur. Şimdi nüfus artışında patlama yaşansa bile ilk sonuçları ancak 20 yıldan sonra alınabilir. Bulgaristan’da nüfus azalması temposunda bir değişiklik gözlenmiyor.

Genç ve aktif nüfus Sofya şehrinde ve bölgesinde yaşarken, ülkenin çok büyük yörelerinde yalnız yaşlı nüfusa rastlanıyor. Dehşet uyandıran bir farklılık var. Bulgar toplum için bu durum endişe uyandırıcıdır.

6 Kasım 2016’da yapılacak seçimlere ancak 3.5 milyon kişinin katılması beklenirken, 2020 yılında ülkede çalışanların % 25’i Çingene etnik topluluğundan olacaktır.

terk edilmiş köy rodop ile ilgili görsel sonucu

Reklamlar