Parlamentodan yapılan bir açıklamaya göre, Halk Meclisi’nin yeni oturum dönemi 1 Eylül’de başlayacak.

Yeni oturum dönemi, 1 Eylül Cuma günü parlamento denetimi ve bakanların dinlenmesi ile açılacak.

Bu dönemde öncelik, uyuşturucu veya alkol kullanan sürücülere daha sert cezalar verilmesini sağlayacak olan Ceza Kanunu’nda yapılacak değişiklikleri içeren bir kanun teklifinin oylanması olacak. Ayrıca, uyuşturucu madde örneklemelerine ilişkin metinlerde revizeler yapılması planlanıyor. Ayrıca Seçim Kanunu’nda yapılması beklenen değişikliklerin de yaklaşan yerel seçimler öncesinde onaylanması bekleniyor.

Meclis’in eski binasının yenilenmesine karar verilmesinin ardından, yeni oturum dönemi 1 Knyaz Aleksandır Dondukov Bulvarı’ndaki eski Parti Evi binasında başlayacak.

Boyko Borisov’un üçüncü hükümetinin yönetiminin sona ermesinin ardından, Parti Evi binasındaki Meclis Genel Kurul salonunun yenilenmesi için önemli bir miktarda para harcanmıştı. Ancak 45. ve 46. Dönem Halk Meclisi Başkanı İva Miteva’nın milletvekillerinin Halk Meclisi Meydanı’ndaki eski parlamento binasında çalışmalarına devam etmeleri yönündeki kararı nedeniyle bina kullanılmadı.

Yenilenen Meclis Genel Kurul salonuna dönme fikri, önceki parlamentolarda kısa süreli olarak GERB tarafından önerilmişti, ancak yeterli destek sağlanamamıştı. Ancak bu yaz döneminde, olağan kabine eski binanın yenileneceğini ve bu nedenle Meclis’in geçici olarak eski Parti Evi binasına taşınacağını duyurdu.

Yeni binada gazetecilerin milletvekillerine erişimi daha sınırlı olacak. Onlara 3 yıl önce olduğu gibi bodrum katta çalışmayacakları taahhüt edilmiş olsa da ayrı bir odada çalışacaklar. Milletvekilleri ve gazeteciler için karma kullanımlı alanların olması beklenirken, muhabirlerin erişemeyeceği alanlar da olacak.

BG Haber

Reklamlar