2019 Türkiye Güzeli seçilen 22 yaşındaki Simay Rasimoğlu’nun ailesinin kökenleri Bulgaristan’a dayanıyor. 1997 yılında Bursa’da dünyaya gelen yeni Türkiye güzeli, Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğudur.

Babası Kırcaali iline bağlı Cebel (Şeyhcuma) kasabasından, annesi ise Momçilgrad (Mestanlı) kasabasındandır.

Türkiye’nin dört bir yanından 20 finalist arasından Türkiye Güzeli seçilen Simay Rasimoğlu, en güzel olmakla birlikte 1.88 cm ile finalistler arasında en uzun boyludur.

2019 Türkiye Güzeli, Türkiye’nin en prestijli üniversitelerden biri olan Bursa Uludağ Üniversitesini bitirdi. Mimari restorasyon okuyan Simay Rasimoğlu, kendi uzmanlık alanında büyük bir şirkette çalışıyor. Güzellik yarışmasına katılmasının sebebi, mesai arkadaşlarının kendisini ön eleme müsabakasına katılmak için başvurmaya teşvik etmeleridir.

Simay, anne babasının doğup büyüdüğü Bulgaristan ile bağlantısını koparmamıştır. Üç yıl önce Momçilgrad’ı ziyaret eden yeni Türkiye Güzeli’nin Facebook hesabından yayınladığı bir fotoğrafında küçük şehrin sokaklarında gezdiği görülüyor.

Yeni Türkiye Güzeli Simay Rasimoğlu, Türkiye’yi İngiltere’de düzenlenecek olan Miss World 2019 yarışmasında temsil edecek.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar