Sağlık Bakanlığı, ülkenin değişik yerlerinde engelli çocuklara yönelik 14 merkez inşa edecek. Bu merkezler, kurumsuzlaştırma programı doğrultusunda kalıcı konaklama için evlerin kapatılmasından sonra hasta çocukların ihtiyaçlarını karşılamak zorundalar.

Projenin maliyeti, katma değer vergisi hariç 5,042 milyon leva veya KDV dahil 6,05 milyon leva ve 2014-2020 dönemi için Büyümedeki Bölgeler Operasyonel Programı kapsamında finanse ediliyor. Engelli Çocuklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Burgaz, Varna, Sofya, Kırcaali, Haskovo (Hasköy), Vratsa, Veliko Tırnovo ve Plevne şehirlerinde inşa edilecek. Merkezlerin inşaatına bu yıl başlanacak. İnşaatların, Ağustos 2020 tarihinde tamamlanması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı, merkezlerin inşaatı için ihaleler açtı. İhalelere son 5 yılda en az 400 metrekarelik bir bina inşa eden inşaat şirketleri katılabilecek. Ayrıca şirketlerin mesleki sorumluluk sigortalarına ve bu faaliyet için gerekli personele sahip olmaları gerekir. Merkezlerin binalarını tasarlamaya talip kişilerin en az bir bina tasarlamış ve denetlemiş olmaları gerekir.

İhaleye katılmak için teklif verme süresi 3 Nisan’da dolacak. Teklifler, 4 Nisan’da açılacak. Proje tamamlama garantisi, sözleşme bedelinin % 5’i kadar olacak ve katılımcı kuruluşların değerlendirilmesinde teklif ettikleri fiyatlara en fazla ağırlık verilecek.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar