Bulgaristan’da 12 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak milletvekilliği erken seçiminde çift vatandaşların Kocaeli’de oylarını kullanabilmeleri için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.balturk-kocaeli

Bulgaristan’ın İstanbul Başkonsolosluğundan Bal-Türk’e ziyaret

Konsoloslar Todor Petrov ve Radoslav Gergov 12 Mayıs milletvekilliği seçimleri için Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Merkezini ziyaret etti. Bal-Türk Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, Genel Sekreter Halit Meriç, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Meyzin, Bal-Türk Körfez Şube Başkanı Ziya Baykara tarafından karşılanan konsolosluk heyeti ile Kocaeli’de açılacak seçim sandıkları, sayısı ve seçimin problemsiz geçmesi için alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Çolakoğlu: 12 Mayıs Seçimlerinde 7 sandık açmayı hedefliyoruz

Bal-Türk Genel Başkanı Çolakoğlu seçimlerde Kocaeli’de İzmit, Derince ve Körfez’de birer, Gebze ve Çayırova’da da ikişer olmak üzere toplam yedi sandık açmayı hedeflediklerini ifade etti. 2011 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Bal-Türk’ün organizasyonunun kusursuz olduğunu ifade eden Konsolos Todor Petrov, sakin huzurlu bir seçim beklediklerini ifade etti.

Demokrasi için seçimlere katılım çağrısı

Kocaeli’de 7 bin oy kullanılabileceğini ifade eden Bal-Türk Genel Başkanı Çolakoğlu, 11 Nisana kadar, Bulgaristan Vatandaşlığına da sahip olan hemşehrilerimizi sandıklara kayıt yaptırmaya çağırdı. Bulgaristan seçimlerinde Türkiye’de oy kullanabilmek için sandıkların açılacağı merkezlere en az 100 dilekçe verildiği takdirde bir sandık, 1101 dilekçe verildiği takdirde de ikinci sandık açılabiliyor. Seçim sandıklarının açılabilmesi için Bulgaristan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna Mektup ile dilekçe yollanabildiği gibi “E-Başvuru” da yapılabiliyor. www.balturk.org.tr sitesinden matbu dilekçe formları indirilip doldurulabildiği gibi, www.cik.bg/register adresinden elektronik başvuru da yapılabiliyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar