Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMITT, bu yıl 60 bin metrekarelik 10 salonda 85 ülkeden 1065 katılımcıyı ağırlıyor.

Bunlar arasında Bulgaristan turist firmaları ve tatil merkezleri de yer alıyor. Bulgaristan Turizm Bakanlığı ayrı bir stand ile fuarda temsil ediliyor. 4 büyük turizm şirketi ile üç belediye Bulgaria adlı standta ülkenin turizm olanaklarını tanıtıyor,Türkiye ve  diğer ülkelerin temsilcileriyle alış-verişinde bulunuyorlar,her türlü bilgi veriyorlar. Ayrı standlarla Bansko,Varna, Velingrad gibi Bulgaristan’ın ünlü turizm destinasyonları da burada. Fuarın ilk gününde Bulgar standını Bulgaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov,Türk-Bulgar İş Konseyi Başkanı Osman Ak,turizm  agenteleri,gazeteciler ziyaret etti.

Fuar boyunca devam eden “Türkiye’de Seyahat Acenteciliğinin Geleceği”, “Dünyada Yeni Trend: Gastronomi Turizmi” ve “Gelişmekte olan Pazarlarda Online Satış” başlıklı panellerle sektöre bilgi akışı sağlanacak.Pazar gününe kadar açık olacak olan fuarı 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

 

Nahide Deniz, BNR

Reklamlar