Bulgaristan, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’ne katılmaya hazırdır ve teşkilata üyelik müzakerelerinin hazırlanması ve başlatılması planını bekliyor. Konumumuz açık ve yapıcıdır.

AB üye ülkelerinin desteğine seviniyoruz. Bulgaristan’ın AB Konseyi Dönem Başkanlığı Bakanı Lilyana Pavlova, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün yüksek düzeydeki konferansının açılışında bunları söyledi. Pavlova, ülkemizi Güneydoğu Avrupa’ya ve bölgede reformlar ve rekabet edebilirliğin gelişimi için yeni programlara adanan forumda temsil etti. Kendisi, ülkemizin, 2007 yılından beri Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’ne üyelik için aday olduğunu, geçtiğimiz yıllarda açık piyasa ekonomisinin temel prensiplerine, demokratik çoğulculuğa, reformları gerçekleştirme iradesine ve insan haklarına saygıya yönelik sadakatini kanıtladığını hatırlattı.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün Genel Sekreteri Angel Gurria’nın 27-28 Nisan tarihlerinde ekonomik ve mali konular üzerine yapılan ve resmi olmayan ECOFİNtoplantısına katılmak için Sofya’yı ziyaret edeceği sırada kendisi, Bulgaristan’ın teşkilata katılımı ile ilgili eylemleri konusunda ek olarak haberdar edilecektir.

 

BNR

Reklamlar