Bulgaristan‘da Lütfi Mestan liderliğindeki DOST Parti milletvekilleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki‘yi makamında ziyaret ettiler.

Bulgaristan’da Lütfi Mestan* liderliğindeki DOST Parti milletvekilleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki‘ye ziyaret gerçekleştirdiler. DOST Parti Genel Başkanı ve Milletvekilleri ile AK Parti Genel Merkez’de görüşen Mehmet Özhaseki, DOST Parti’nin kuruluşunu tebrik ettiklerini söyledi.

Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili Lütfi Mestan‘ın duruşunu takdir belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin (HÖH) Onursal Başkanı Ahmet Doğan, Lütfi Mestan‘ın Türkiye ile yakın ilişkiler içinde olmasından sanırım rahatsız oldu. Bu nedenle Bulgaristan‘daki Türk ve Müslümanların problemlerinin çözümü için daha fazla çaba harcayan birisini yetkisi olmamasına rağmen partiden ihraç ettirdi. Batı’nın demokrasi ve özgürlük anlayışı bu olsa gerek.” değerlendirmesinde bulundu.

Bulgaristan’da Lütfi Mestan liderliğinde DOST Partisi kuruluyor

Lütfi Mestan, “Halkımızın teveccühü doğrultusunda, Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar Partisi (DOST) adı altında yeni bir parti kurmaya karar verdik. Bu nedenleTürkiye‘ye de bir ziyaret gerçekleştirdik.” dedi. Eski HÖH Genel Başkanı olarak Türkiye‘nin Rus uçağını düşürmesine ilişkin parlamentoda okuduğu, NATO‘yu destekleyen bir bildiri yüzünden HÖH’den aforoz edildiğini ifade eden Lütfi Mestan, bu bildirinin HÖH Partisi’nin şimdiki yöneticileri tarafından alkışlandığını ancak sonradan iç hesaplaşma malzemesi olarak kendisine karşı kullanıldığını kaydetti.

Reklamlar