Bulgaristan Halk Meclis’in ülke ve yerleşim yerlerine göre, Bulgaristan vatandaşlarının sayısı hakkında güncel bilgi talebi üzerine Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, dünya genelinde Bulgaristan vatandaşlarının sayısı yaklaşık 2. 8 milyon.

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Milkov, cevabında Bulgaristan vatandaşlarının yurtdışındaki diplomatik misyonlarına kayıt yaptırmak zorunda olmadıklarını ve Dışişleri Bakanlığı’nın yurtdışındaki Bulgaristan vatandaşlarının sayısına ilişkin kesin verilere sahip olmadığını ve bazı ülkelerde bu yöndeki resmi istatistiklerin de eksik olduğunu belirtiyor.

Resmi olmayan verilere göre, 600 ila 700 bin olmak üzere, en fazla Bulgaristan vatandaşı Türkiye’de yaşıyor. Ardından 389 270 ile Büyük Britanya geliyor. ABD 350 000, İspanya’da 215 000 vatandaşımız ikamet ediyor.  Resmi olarak, Almanya’da 410 885 kayıtlı Bulgaristan vatandaşı var.  Rusya’daki sayı ise sadece 867.

Bulgaristan’da gerçekleştirilen 2021 Genel Nüfus Sayımı’na göre, Bulgaristan nüfusu  6,5 ​​milyonun biraz üzerine düştü.

BNR

Reklamlar