GERB partisinin Başkan Yardımcısı Tsvetan Tsvetanov, düzenlenen basın toplandısında “Avrasya değil, Avrupa-Atlantik topluluğunun bir parçası olmalıyız. Elbette Rusya ile iyi ilişkiler kurmamız gerekiyor, ancak şu anda yaptıkları şey 21. yüzyıl için kabul edilemez” diye ifade etti.

Tsvetanov, İngiltere’yi destekleyerek, gelişmiş demokratik toplumların desteklendiğini belirterek, “Biz bir soruşturma organı değiliz, bu yüzden ortak Avrupa pozisyonunda dayanışma içinde olmalıyız. Gergin zamanlarda yaşıyoruz, ama inanıyorum ki sağduyu hakim olacaktır. Barış ve huzur refahı garanti eder, ancak bu amaç için biz demokratik değerleri takip ederek her ülkenin egemenliğine saygı duymak durumundayız” diye konuştu.

GERB partisi Başkanı, Millet Meclisi’nin bir pozisyonla çıktığında geri dönüşü olmadığını belirterek, “Cuma günü BSP, parlamentonun “Scripal” konulu ortak bir bildirge yayınlamasını istedi, ama bu çok yanlış bir hareket olurdu. Bu nedenle, bu talebe karşı çıktık. Ortak bir pozisyonla çıkılacaksa, bu Avrupa liderlerinin görüşünü alarak olsun” dedi.

Tsvetanov’a göre, BSP, Bulgaristan’ı Avrupa-Atlantik topluluğunun dışına itmeyi amaçlayan bir Avrupa karşıtı politikaya öncülük ediyor. Tsvetanov, “Tam tersine, bana ne pahasına olursa olsun, Avrupa-Atlantik değerlerini savunmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Ayrıca yıllar içinde birçok insanın Bulgaristan’dan ayrıldığını, ancak son zamanlarda bazılarının geri dönme eğilimi olduğunu belirterek, “Gençler, ülkemizde kalkınmaları için elverişli koşulları görüyor ve çoğu Bulgaristan’da çalışmaya karar veriyor” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar