Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Bulgaristan Dışişleri Bakanı Ekatarina Zaharieva diplomatik atamalar konusunda anlaştı. Uzun süredir ertelenen son değişiklikle Bulgaristan 10 yeni Büyükelçi atadı. Karar Bakanlar Konseyi tarafından onaylanarak Cumhurbaşkanı tarafından imzalandı.

Atanan büyükelçilerin genel yaş ortalamasının kırk olması umut verici olarak değerlendirildi. Bulgaristan Hükümeti ve Cumhurbaşkanı onayıyla atanan diplomatlar ise şöyle sıralanıyor.

Margarita Ganeva, Bulgaristan’ın yeni Polonya Büyükelçisi olarak atandı. Daha önce Slovakya’da görev yapan Ganeva, şimdi Varşova’da eski Büyükelçi Emil  Jalnazov’un yerini alıyor.

En umut verici diplomatlardan biri olarak gösterilen Hristo Polendakov ise Macaristan’da görev yapacak.

Bulgaristan Devleti’nin Avrupa içinde atadığı bir diğer isim ise Maria Spasova. Spasova, Avrupa Konseyi Büyükelçisi olarak görev yapacak.

Cumhurbaşkanı Radev’in onayıyla sonuçlanan atamalardan Avrupa dışında görev yapacak diplomatlar ise Dışişleri Bakanlığı Ortak Dış Politika Direktörü Vaselin Djankov, Tunus Büyükelçisi olarak atandı. Djankov, son olarak görevde bulunan Slavena Gergova’nın görevini devir almış olacak.

Deyan Katrachev ise Mısır’da göreve atanan bir diğer diplomat. Katrachev, Nikolai Mladenov’un Dışişleri Bakanlığı döneminde Bakanlıkta görevliydi.

New York Birleşmiş Milletler misyonuna ise Georgi Panayotov’un yerine Lachezara Stoeva atandı.

Berlin Büyükelçi yardımcısı Stoyan Mihailov Arjantin’de Andrei Tehov’un yerini alacak.

Japonya Büyükelçiliği’ne atanan isim ise listedeki tek tartışmasız kişi olan Marieta Arabadjiva oldu.

Ayrıca, Konsolosluk ilişkileri Başkanı Bozhidara Sarchadzhieva Brezilya’ya ve Milena Ivanova ise Meksika’da görev yapacak.

Bulgaristan toplam 10 Yeni Büyükelçi atadı. Ancak bu atama aylardır tartışmaların ana odağındaydı. Cumhurbaşkanı Radev ve Dışişleri Bakanı Zaharieva öneri listelerinde ortak bir karara varamamışlardı. Bulgaristan’ın yeni yılda diplomatlar konusunda yeniden karar alması bekleniyor.

Bulgaristan’ın Türkiye diplomatları için de henüz  bir açıklama ya da atama yapılmadı. Önümüzdeki süreçte Ankara Büyükelçiliği ve Konsolosluklarda da değişiklikler olacağı bekleniyor.

RUSYA İKİ BULGAR DİPLOMATI SINIR DIŞI ETTİ

Bulgaristan, geçtiğimiz ay Rus Diplomatları ajanlıkla itham ederek sınır dışı etmişti. Rusya’da bir misilleme yaparak Ekim ayı başında Bulgaristan’ın iki diplomatını istenmeyen kişiler olarak lanse ederek sınır dışı etme kararı aldı. Bulgaristan’dan henüz bu misilleme üzerine bir açıklama gerçekleştirilmedi.

BULGARİSTAN BELARUS ELÇİSİNİ GERİ ÇAĞIRDI

Bulgaristan bu ay başında Belarusta görev yapan elçisini de geri çağırmıştı. Bulgaristan, Belarus’ta devam eden olayların ardından diplomatlarını çağıran 4 Avrupa ülkesinden biri oldu.

Reklamlar