Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov Edirne Valisi ile beraber son durumu teftiş etti.

Başbakan Boyko Borisov, Bulgar- Türk sınırında Tır kuyruklarinin azaltılmasını amaçlayan Uzuncovo eski askeri hava alanına yapılan tampon Tır  parkını teftiş etti.

Borisov ile beraber Kapitan Andreevo’da Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Türkiye’nin Bulgaristan Büyükelçisi Aylin Sekizkök de sınırdaki durumu şahsen kontrol ettiler.

Başbakan Boyko Borisov, iki ülkenin karşılıklı teması sayesinde bir haftada 50 kilometrelik Tır kuyruğunun 4,5 kilometreye indiğini belirtti.

Başbakan Borisov’un talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, Edirne Valisi, Türkiye ve Bulgaristan sınır ve gümrük idarelerinden temsilciler bir araya geldi.

Borisov, Bulgaristan’a karşı göstermiş olduğu iyi komşuluk ve dostluk mesajlarından dolayı  teşekkürlerini iletti:  “Türkyie Cumhurbaşkan’ı Erdoğan’a, Büyükelçiye, Valiye teşekkürlerimi sunuyorum. Tır kuyruğunu azaltmayı ve onların yolunu açmayı başardık.  Avrupa’nın en büyük sınır kapısından yük kamyonları rahat geçmeli, Avrupa ile Türkiye ve Orta doğu arasındaki bu atar damar ekonomi ve ticaretimizin en önemli noktasıdır”.

Edirne Valisi Ekrem Canalp görüşmede, hem salgına karşı tedbirlere önem verildiğini, hem karşılıkı diyalog ve 24 saat mesai sistemiyle Tırk kuyruklarının azaldığını belirtti.

Ekrem Canalp: “ İçinde bulunduğumuz alan dünyadaki en büyük ikinci kara sınır kapısıdır. Her zaman belli bir yoğunluğa sahiptir. Ancak karşılıklı diyalogla biz bu alanı çok iyi şekilde yönetiyoruz.  24 saat mesai çerçevesinde Tır kuyruklarını bitirdik. Biz bir taraftan salgınla ilgili tedbirleri alacağız, öbür taraftan ülkelerin can damarlarını her zaman açık bırakacağız”

Başbakan Borisov Tır şoförlerine “Lütfen yol kenarlarına çöp atmayın” çağrısını iletti: Borisov:“Tonlarca çöp, tonlarca atık gördük. Tır’cıları uyarın lütfen, biz onların arkasında çöplerini temizleyecek değiliz. Yol kenarından kamyonlar dolusu çöp atıldı. Şimdi dezenfeksiyon işlerine de başladık. Lütfen bunu şoförlerinize iletin”.

Kapıkule öncesi yük kamyonlarının günlerce bekletildiği “Maritsa” otobanında 20 kilometrelik alan şu an temizlenip, dezenfekte ediliyor.

BNR

Reklamlar