Bulgaristan’ın popüler tematik televizyon kanallarından “Travel HD” geçtiğimiz hafta bir Kazakistan’ı tanıtan bir dizi belgeseli izleyicileriyle buluşturdu.

Bulgar televizyonunda Kazak belgeselleri

Bulgaristan’ın popüler tematik televizyon kanallarından“Travel HD” geçtiğimiz hafta bir Kazakistan’ı tanıtan bir dizi belgeseli izleyicileriyle buluşturdu. “Zamanın Seçimi”,“Kazakistan’a Hoşgeldiniz” ve “Kazak Halkının Gelenek ve Görenekleri” isimli üç belgesel, söz konusu Bulgar televizyonunda yayınlandı ve ülkede Kazakistan’ın tanıtımına katkı sağladı.

Yayınlanan belgesel programları sayesinde Bulgar halkı, Kazakistan’ın tarihi ve doğal yapısını daha yakından tanıma imkanı bulurken, ülkenin modern dönemdeki yaşamı ve başarıları hakkında da bilgi sahibi oldu.

Kazakistan’ın Sofya Büyükelçisi Temirtay Izbastın konuyla ilgili olarak, “Bu belgesellerin Bulgar izleyicilere sunulmasıyla birlikte kendi ülkemizi tanıtma imkanı bulduk. İki ülke arasındaki dostane ilişkiler ve ekonomi, kültür gibi alanlarda süren iş birliğine de büyük katkı sağlayacağı ümidindeyim. Özellikle bu gibi tanıtımlarla Bulgaristan’da ülkemie olan ilgiyi artırarak, Bulgar turistleri ülkemize çekmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

QHA

Reklamlar