Bulgaristan Şumnu Stiliyan Çilingirov İl Kütüphanesi tarafından farklı ülkelerle birlikte yürütülen ‘Edebiyat Sınır Tanımıyor’ projesi Bursa’da da başlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Göç Tarihi Müzesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında 25 Kasım Çarşamba günü saat 18.00’de Göç Tarihi Müzesi Salonu’nda ünlü Bulgar hikayeci ve ressam Çudomir, sanatseverlere tanıtılacak.
Bu yıl doğumunun 125. yılı kutlanan Çudomir, 1932 yılında Bulgaristan Millî Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’ye düzenlediği bir gezide İstanbul’dan sonra Bursa’yı da ziyaret etmişti. O yıllarda resim öğretmenliği ve müzecilik yapan Çudomir, Bursa’da kaldığı iki gün boyunca her yönüyle şehri tanıma imkânı bulmuş, birçok okulun yanı sıra tüm tarihi camileri ve çarşıları da ziyaret etmişti. Bulgar hikayeci, Bursa’dan eşine gönderdiği kartpostallarda ve tuttuğu notlarda şehrin doğal güzelliğinden ve derin tarihî mirasından söz etmişti.

Şumnu Üniversitesi’nden ve Bulgar Bilimler Akademisi’nden akademisyenlerin de katılımıyla düzenlenecek programda, Türk dostu Çudomir’in Bursa gezisi ve izlenimleri üzerinde durulacak. Ayrıca sanatçının resimlerinden oluşan bir sergi açılacak ve hikâyelerinden Bulgarca ve Türkçe örnekler sunulacak.

Reklamlar