Bulgaristan’ın Popovo Milli Eğitim ve Kültür Müdürü Atanas Atanasof, folklor grubu ve idarecilerinden oluşan 30 kişilik heyet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na katılmak üzere Orhangazi’ye geldi.

Bulgar Folklorcular Orhangazi'de,
Bulgaristan’ın Popovo Milli Eğitim ve Kültür Müdürü Atanas Atanasof, folklor grubu ve idarecilerinden oluşan 30 kişilik heyet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na katılmak üzere Orhangazi’ye geldi.Hafta sonuna kadar ilçede konaklayacak olan heyeti Orhangazi Belediye ve BAL-GÖÇ Orhangazi şubesi ağırlıyor. Türkiye’de ilk defa Bursa bölgesine gelen heyet, Orhangazi’nin yanı sıra Bursa, İznik ve Yalova’daki gezilip görülecek yerleri ziyaret edecek.

Bulgaristan’dan gelen misafir heyet, Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer’i makamında ziyaret etti. 23 Nisan konuklarını Orhangazi’de görmekten ve ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu söyleyen Kaymakam Yurdaer, “Bulgaristan bizim dost ve kardeş ülkemiz. İlçemizde de Bulgaristan’dan gelip yaşayan birçok aile var” dedi.

Heyet ardından da Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı ziyaret etti. Çağlayan, Bulgaristan’ın dost ve kardeş ülke olduğunu belirterek, “Bulgaristan bizim sürekli münasebet içinde olduğumuz, kardeş belediyelerimizin olduğu, yakından tanıdığımız bir ülke. 23 Nisan vesilesiyle Bulgaristan’dan çocukların gelmesi ve buradaki çocuklarımızın Bulgaristan’a gitmesi iki millet arasındaki dostluğu daha da pekiştiriyor” diye konuştu.

Reklamlar