bg bakanBulgaristan’ın eski Tarım Bakanı Miroslav Naydenov, istifa eden son Boyko Borisov hükümetindeki tüm bakanların dinlendiğini öne sürdü.

GERB partisi milletvekili adayı listelerinden çıkarılması ve kendisine yönelik mahkeme tarafından ön soruşturmanın açılmasının ardından Miroslav Naydenov ilk kez televizyona çıkarak açıklama yaptı. Naydenov yaptığı açıklamada, “Borisov’ hükümetinde görev yapan tüm bakanların İçişleri Bakanlığı tarafından takip edildiklerini ve dinlendiklerini ve bunun Başbakan Yardımcısı Tsvetan Tsvetanov’un bilgisi dahilinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Naydenov, “Tsvetanov, bunları sen yaptın. Siyasi dürüstlüğe göre siyasetten çekilmelisin, yoksa bu rezalet devam edecek. Birisi çıkıp şunu net bir şekilde söylemeli: Kral çıplaktır!” şeklinde konuştu.

Miroslav Naydenov dinlemenin hedefinin bakanların yönetimde iken daha rahat kontrol edilmelerini; işe yaramadıkları zaman da bu bilgiler kullanılarak görevden daha kolay uzaklaştırmalarını sağlamak olduğunu kaydetti. Naydenov buna örnek olarak eski Ekonomi Bakanı Trayço Traykov’u gösterdi.

Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’in de bu durumdan haberdar olduğunu ifade eden Naydenov, geçici hükümet kurulmadan önce kendisi ile görüştüğünü ve konuşmaya girmeden önce telefonlarını yan odaya bıraktıklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı ile tarım konusunda görüşmeler yaparken dinlemeyi engellemek için televizyonu da açtıklarını belirten Naydenov, bu durumun normal olmadığını vurguladı.

Reklamlar