Bir iki ay içerisinde Türkiye’deki en büyük muhalefet partilerden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski başkan Deniz Baykal, Kırcaali’yi ziyarette bulunacaklar. Ziyaret Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) Ulusal Konseyi Üyesi ve Göçmen Dernekleriyle İlişkilerden Sorumlu Nazmi Mümün’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde CHP Milletvekili Ali Serindağ ile yaptığı görüşmede bulunduğu davet üzere gerçekleşecek.

bsp-chpCHP, BSP ile yakın bağlantıları olan sosyal demokrat bir parti ve birkaç yıldan beri Bulgar ile Türk sosyalistleri arasında aktif temaslar gerçekleştiriliyor. Nazmi Mümün’ün Göçmenlere Yardım Derneği yöneticileri Necati Barlas ve Necmetin Şunlu ile yaptığı görüşmede binlerce Bulgaristan göçmenine sunulan idari hizmetlerin kolaylaştırılması için İzmir’de Bulgaristan Konsolosluğu açılması tartışılmıştır. Bu konudan başka iki ülke arasındaki trafiği oldukça hafifletecek Dereköy yakınında tir geçişleri için yeni bir sınır kapısı açılması da görüşülmüştür.

Yapılan temaslarda BSP partisinin çift vatandaş ve geçici olarak Türkiye’de bulunan vatandaşlarımızla ilgili çalışmaları, Bulgaristan-Türkiye arasında vize sınırlamalarının kolaylaştırılması ve kaldırılması, Anadili’nin okunması ve Türkçe ders ve yardımcı ders kitaplarının basılması için yardımcı olunması gibi konulara değinilmiştir. Ülkenin bulunduğu siyasi durum ve gelecek hükümetin kurulması da konuşulmuştur.

Nazmi Mümün, “Türkiye’deki sosyalistelerle ortak arzumuz yeni yeni iş yerlerinin açılması, insanların daha yüksek gelirleri olmasının sağlanması ve Kırcaali bölgesine Türk yatırımcılarının celbedilmesidir” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar