Nova tv’ye konuşan Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) Genel Başkanı Korneliya Ninova, GERB’in kurduğu üçüncü hükümetin 4 yıllık dönemini tamamlayamayacağını ileri sürdü.
BSP seçmenlerini yeterince ikna edemediği için sandıktan birinci çıkamadığını belirten Ninova şunu da ekledi:
Birçok siyaset ve vaatlerinden taviz verilmesi hayal kırıklığına yol açacak, bu nedenle insanların çoğu memnun kalmayacak. Düne gelince birbirine karşı tahamülsüz, milliyetçi, Avrupa karşıtı, NATO karşıtı tavır içinde olan parti ve şahıslar ve Bulgaristan vatandaşları için Avrupa kalkınması [diyen bir parti] için aşırı fazla taviz. Liderler arasindaki didişmeler, kavgalar; makam ve bakanlık pazarlıkları yapılacak.
Ninova sözlerini şöyle sürdürdü:
Dünyada, Avrupa’da ve Balkanlar’da kritik bir durum meydana geldiğinde bu çoğunluk istikrarlı kalamayacak, onlar zaten [istikrarsızlığın] eşiğinde: 122 kişi; bu, istikrar değil. Bizim şahsımızdaki ciddi bir muhalefetle… fiyat artışları da kapıda, gelirler ise artmayacak, bu fakirleşme de negatif enerji verecek.
“HÖH’LE KUCAKLAŞTIĞIMIZ İÇİN TOKADI YEDİK”
GERB ve Birleşik Vatanseverler Koalisyonu kasteden Ninova “Borisov’un, Volen Siderov’la kulaklaşması ilkesizliğe varan bir tavizdir, düne gelince birbirlerini kınıyorlardı. Ben bu konuda daha tavizsizim” ifadesini kullandı.
“Geçmişte siz de BSP’nin aynı şekilde kucaklaşabildiğini gösterdiniz. HÖH’le kucaklaşması, Çarla kucaklaşması” diyen muhabire Ninova şu yanıtı verdi:
Bunu kabul ediyorum. O nedenle tokadı yedik. Bundan öte bunun da değişmesini ümit ediyorum.
“Ognyan Gercikov’un geçici hükümetinenot vermeniz gerekirse 6 üzerinden kaç verirsiniz” sorusuna Ninova gülümseyerek şu yanıtı verdi:
Bu bir provokasyondur. Bu notu normalde hükümet gittiğinde vermemiz gerek. Ancak cevabımı şimdi vereceğim. 4 veririm.
“BULGARTABAC’IN SATILMASINA VE BUĞDAYIN DEVLET HAZİNESİNDEN İHRAÇ EDİLMESİNE KARŞIYDIM”
“Kariyerinizde kendinizi yaralanmış hissettiniz mi?” sorusuna Ninova şu yanıtı verdi:
Evet. 2007 yılında bakan yardımcısı olarak görevden alındığım dönemki ağır skandal olay. Çok ağırdı. Çok adaletsizceydi. Prensiplerimden taviz vermediğimi ve devletin duruşunu savunduğumu düşünüyorum. Fakat beni yolsuzluğa bulaşmış ve bir an önce iktidardan atılması gereken bir insan olarak tanıttılar. Davalar açtılar. Ben sadece Bulgartabac’ın ucuza satılmasını istemiyordum, hatta satılmasını istemiyordum. Buğdayın devlet hazinesinden ihraç edilmesini istemiyordum. Bu tür belgelere imza atmayı reddediyordum.
Aydın Osman | T HABER
Reklamlar