Brüksel’de 7’ncisi düzenlenen “Balkan Trafik Festivali”, AB’nin sakin başkentini 1 hafta boyunca hareketlendirdi.

Brüksel’de gelenekselleşen Balkan haftasında halk oyunları gösterileri, müzik, dans, film gösterimi gibi farklı kültür ve sanat etkinliklerine yer verildi. Klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici ve grubu Taksim Üçlüsü’nün, Brüksel Güzel Sanatlar Sarayı’ndaki (BOZAR) konseri 2 bin seyirci tarafından ayakta alkışlandı.

bruksel-balkan-trafik-festivaliBrüksel’in tarihi meydanı Grand Palace’ta Bulgaristan, Türkiye ve Romanya’dan halk oyunları ekiplerinin gösterileri ilgi çekti.

Brüksel merkezli Turkish Leydi derneğinin etkinlikler koordinatörü Dilek Çil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Balkan Trafik Festivali’ne ikinci kez katılıyoruz. Bulgarların halk oyunlarına eşlik ettik. Daha sonra ülkemize özgü farklı halay türlerini sergiledik. Buradaki herkes halayımıza katıldı, güzel bir ortam oldu” dedi.

Festival koordinatörü Tony Van der Eecken ise gördükleri ilgiden memnun olduklarına değinerek, “Her geçen yıl artan bir ilgiyle karşı karşıyayız. Bu, bizi çok mutlu ediyor. Festivale iştirak edenler de oldukça memnun. ‘Balkanlar’da bu şekilde bir araya gelemiyoruz’ diyorlar. Balkanlardaki çeşniyi Avrupa’nın başkentinde buluşturabiliyoruz. Belçikalılara farklı kültürlerin zenginliğini tanıtmaktan kıvanç duyuyoruz” diye konuştu

Reklamlar