Referandum gününde sosyolojik araştırmalar Bulgarların %88’i Britanya’nın AB’nden çıkmasının kendilerini ilgilendirmediğini gösterdi. %67’sine göre bu yaşamlarını etkilemeyecek. %11  değerlendiremediğini paylaştı. Sosyologlar Büyük Britanya’da olup bitenlere ilginin artacağını tahmin ettiler.
Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev serbest ticaret ve liberal demokrasisinin sembolü olan büyük bir gücün milli sınırları içinde izole edilme kararı aldığından dolayı üzüntüsüsnü dşle getirdiPlevneliev günümüzde milliyetçiler ve popğlistlerin  Avrupa sokaklarında zafer kutladıklarından dolayı endişesini ifade etti.
Başbakan Borisov’un hükümeti Büyük Britanya’nın AB3nden kalmasının ortak menfaat olduğunu öne sürerken,  sonaçlardan sonra Britenyelılerın seçimine saygı duyduğunu söyledi. Borisov’a göre Bulgaristan mutlaka etkilenecek,  AB de daha zayıf olacak. Reformcu blokundan bazılarına göre en büyük risk bundan sonra AB’nde referandum dalgasıdır. BSP  Bulgar hükümetinden Büyük Britanya’da çalışan, okuyan 250 bin Bulgar vatandaşının çıkarlarını savunmasını istedi. Sosyalistlere göre AB bürokrasiyi bırakarak Avrupa vatandaşlarının gerçek sorunlarının çözümüne geçmelidir.
VMRO milliyetçilerine göre Büyük Britanya AB’nin üçüncü ekonomisidir ve çıkması her bir üyenin ekonomisine bir darbe olacaktır. VMRO’ya göre AB sadece ekonomik birliği olmalı, her bir devletin milli bağımsızlığına saygı duyulmalıdır, çünkü aksi takdirde başkaları da  çıkabilir. Bulgaristan’ın kurtuluşuna ait ulusal cephede AB’nin dağılmasına dair belirtiler gömüyorlar. Sonuçları milli görüşler ve vatanseverliğinin artmasıyle izah ediyorlar ve büyük bir drama görmüyorlar.
Uzman çevrelerinde Brexit AB’nde reform ve restart gerekliliğine sinyal olarak belirtildi. Bazıları Avrupa kurumlarında yeni güç gruplaşmasında değişiklikler gördü. Başka bir grup ise AB’nin gelişme yönünde değişilklikler yapılması gerektiği sinyali gördü. Bulgaristan’da ilk tepkiler ülkemizde diğer AB üyelerinden farklı olarak tamamen Avrupa skepsisini benimseyen  önemli bir siyasi gücün olmadığını kanıtladılar.

Reklamlar