Hükümetin Basın merkezi, Başbakan Boyko Borisov’un , Ürdün Haşimi Krallığı Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile görüştüğünü bildirdi. .

Görüşmeler sırasında Başbakan Borisov, Ürdün’ün Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki Bulgaristan için önemli bir ortak olduğunu belirtti.

Konuşmanın odağında , terörizm, radikalleşme ve şiddet içeren aşırılığın tehlikelerine karşı uluslararası ve bölgesel işbirliğini güçlendirmek amacıyla 2015 yılında Ürdün Kralı II. Abdullah tarafından başlatılan “Akaba” Süreci konusu  vardı.

Başbakan Borisov, Bulgaristan’ın Ürdün Kralı’nın terörle mücadele konusundaki girişimlerini takdir ettiğini ve bunun en önemlisi “Akaba” Sürecindeki görüşmelerin olduğunu vurguladı.Bulgaristan Başbakanı, “Akaba” süreci ile Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci veya Berlin Süreci gibi diğer formatlarda olası işbirliği imkanlarını düşünmeye hazır olduğumuzu da ekledi.

Borisov ve El Safadi, ticaret, ekonomi ve yatırım ilişkilerinin gelişmesini teşvik etmenin yanı sıra iki ülkenin iş dünyası arasında daha yakın temaslar kurma konusunu da ele aldı.

 

BNR

Reklamlar