Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, bir kez daha, Avrupa’nın en yaşanabilir yer olduğunu söyledi. Sofya’da “Avrupa Köyünüzde /Şehir / Bölgenizde Başlar” başlığı altında gerçekleştirilen Avrupa Halk Partisi (AHP) Grubu toplantısında konuşan Başbakan Borisov, “Avrupa’dan şiddetle nefret edenler için dahi, Avrupa’da yaşayan kimse için burasının yaşamak için en güzel yer olduğu konusunda tartışma yoktur. Avrupa’yı kim bırakabilir?” diye belirtti.

Borisov’un ifadelerine göre Avrupa en iyi altyapı, yeniliklere, ekolojiye ve hatta “saçma sosyal sistemler”e sahiptir.

GERB Partisi Genel Başkanı Boyko Borisov, “Her şeyin en iyisinin burada Avrupa’da yapıldığına dair tartışma yoktur. Ben Sovyetler Birliği döneminde de yaşadım, dünyayı görmek için batıya gittiğimizde ne kadar sevinçliydik” diye ifade etti.

Borisov, “Spor yaptığım için aradaki farkı görme imkanım oldu. Farklar muazzamdı. Şimdi Bratislava, Prag, Budapeşte ve Viyana gittiğinizde aralarında bir fark olmadığını görürsünüz-bu sadece 10-15 yılda olan bir şey. Bahsettiğiniz kişilerin hilekarlığını daha tez zamanda hesaba katmalıyız” dedi.

Bulgaristan’ın göçmen sorununu tamamen çözdüğünü, ancak sorunun Schengen’den geldiğini açıklayan Borisov, Bulgaristan’ın sınırları korumasından dolayı Romanya’nın da rahat olduğunu söyledi ve Schengen’dekilerin ülkemizin ne kadar zorluk çektiğinin farkında olup olmadığını sordu.

Başbakan, “Brexit neden oldu – insanlar tünelde 40 000 kişi gördüklerinde neden korktular. Neden Almanya 5-6 ay boyunca para içinde yüzdüğü halde hükümet kuramadı? En sosyal ve güçlü devlet – bu, nüfusumuzu korkuttuğumuz içindir” dedi.

Başbakan, sıcak noktaların AB dışına taşınması önerisinde bulunduğunda az daha en insafsız insan ilan edildiğini öne sürdü.

Borisov,” Şimdi ve hemen bunu yapmazsak, bu yöne çok yaklaşmış olsak da, sadece kontrol noktalarında Avrupa’ya gelen herkesi kontrol edersek, insanlar rahatlayacaklar” diye kesin bir tonla konuştu.

Ayrıca Bulgaristan’da GERB’in başarılarına da değinen Borisov, bunun partinin yerine getirmediği bir vaadi bulunmamasından kaynaklandığını açıkladı.

Borisov, “Uyum politikası devam etmelidir. Her ülke için geçerli olmalıdır. Birleşik Krallık tarafından hiçbir katkı yapılmayacağına göre tek şansımız tüm ülkelerin yaptığı katkıları arttırmaktır”, diye yorum yaptı.

Yaklaşmakta olan AB Parlamentosu seçimlerinin galibinin AHP olmasını umduğunu ifade eden Borisov, bir kez daha Batı Balkanlar’ın geleceğini vurguladı.

Başbakan, “Batı Balkan perspektifini vermezsek, belirsizlik yaratacak bir kara delik oluşturacağız. Bu bölge yabancı etki alanlarından biri olacak. Gençler daha çok tarih okumalıdırlar. Genç nesiller sosyalizmi, faşizmi, savaşları hatırlamıyor, oysa bunlar özellikle Balkanlar’da çok çabuk gerçekleşebilecek korkunç şeylerdir” dedi.

Borisov, AB’nin büyük komşularımız Rusya ve Türkiye ile ilişkilerini yeniden düzenlemesi çağrısında bulundu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar