Başbakan Boyko Borisov, dün Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu’ndaki Avrupa Halk Partisi Grubu (EPP) ile görüştü.

Başbakan’ın en büyük Avrupa Parlamentosu grubunun üyeleriyle yaptığı görüşmesi, Bulgaristan AB Konseyi Dönem Başkanlığı’nın öncelikleri konusundaydı ve çok büyük ilgi gördü. Avrupa’nın ve gençlerin geleceğini garanti altına alan ekonomik büyümeyi ve sosyal bütünlüğü teşvik edecek konular, Batı Balkan ülkeleri arasındaki bağlantıları ve bölge ülkelerinin AB perspektifini iyileştirmenin yolları, Birliğin güvenlik ve istikrar sorunları, sayısallaştırma ve karşılaştığı zorluklara karşı yeterli olacak beceri ve yetkinliklerin geliştirilmesi yoluyla ekonominin rekabet gücünün artırılması tartışıldı.

EPP üyeleri, Bulgaristan Dönem Başkanlığının Batı Balkanlar’a odaklanması ve devletlerarasındaki diyalogu teşvik etmek için bizzat Borisov ve Sofya hükümeti tarafından alınan önlemler için Borisov’u tebrik ettiler. Onların yorumlarına göre, bu bölgedeki güvenlik, tüm kıtanın güvenliğine ve refah düzeyine katkıda bulunacak. EPP Grup Başkanı Manfred Weber,” Boyko Borisov’un şahsında kendisini hep Avrupa ve değerleri ile özdeşleştiren güçlü bir liderimiz var” diye belirtti.

Başbakan Borisov, ülkemizin Dönem Başkanlığına hazırlanmasında ve başkanlığı devralmasının ardından ilk günden itibaren EPP ve AB kurumlarından aldığı güven için teşekkür etti. Borisov, “Bu, bizi her Avrupalı vatandaşa güvenlik, istikrar ve dayanışma, perspektif hissi veren ortak bir çözüm bulmakta daha da aktif olmaya zorluyor” diye belirtti.

Borisov, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurtz ile yaptığı görüşmelerde Bulgaristan Dönem Başkanlığı’nda başlatılan konularda sürekliliğin korunacağına dair güvence aldığını söyledi. Borisov, “Bu, birliğin bizi Birlik olarak daha güçlü kıldığının en parlak ifadesi olacaktır” diye ifade etti.

Başbakan, Bulgaristan Dönem Başkanlığının öncelikleri konusunda EPP parlamento grubunun desteğini ve bugün öncelikler hakkında Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleştireceği sunumda başarı dileklerini aldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar