Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre Başbakan Boyko Borisov, Dünya Bankası Grubu Genel İdare Müdürü Shaolin Yang ile yaptığı görüşmede, “Bulgaristan ve Dünya Bankası Grubu, bugün geliştirmeye devam ettiğimiz sürdürülebilir ve uzun vadeli bir ortaklığa sahiptir” diye kaydetti. Borisov, Başbakanlık konutunda gerçekleştirilen görüşmede Bulgaristan hükümetinin, Sofya’da Dünya Bankası Ortak Hizmet Merkezi’nin kurulmasına verdiği desteği vurguladı.

Başbakan, ülkemizi öne çıkaran ve Dünya Bankası gibi kurumlar için cazip bir yer haline getiren stratejik konum, istikrarlı siyasi ve ekonomik ortam, yüksek vasıflı işgücünün mevcudiyeti, çok iyi bir altyapı gibi avantajlarını vurguladı.

Borisov, Dünya Bankası’nın ülkemizde Ortak Hizmetler Merkezi kurmasının, Bulgaristan ekonomisi üzerinde olumlu etkisi olacağına inandığını dile getirdi. Onu ifadesine göre bu, katma değeri yüksek sektörlerde potansiyel yükseltecek ve ileri teknoloji uzmanları için iş sağlayacaktır. Buna ek olarak, Dünya Bankası gibi itibar sahibi bir kuruluşun ülkemizde faaliyette bulunması, ülkemizin iş ve yatırım yapmak için cazip bir destinasyon olarak uluslararası yatırımcı topluluğu karşısında prestijini daha da artıracaktır.

Bu yılın nisan ayında Bakanlar Kurulu, Bulgaristan hükümeti ile Dünya Bankası arasında ortak hizmetler için Sofya’da bir servis merkezi kurma anlaşmasını onayladılar. Washington’da imzalandıktan ve Ulusal Meclis tarafından onaylandıktan sonra anlaşma yürürlüktedir.

Sofya’daki merkez, bilişim teknolojileri, finansal yönetim ve insan kaynakları yönetimi alanındaki faaliyetlerin sürekliliği için fırsat sağlayacak. Bu merkezde Dünya Bankası merkezinin sunduğu hizmetlerin yerini alacak ve genişletecek ve katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesinde rol alacak çok sayıda bilişim teknolojileri uzmanını ve diğer yüksek nitelikli ve motive olmuş uzmanların görevlendirilmesi öngörülmektedir.

Projenin uygulanması aşamalı olarak gerçekleştirilecektir. Projenin başlangıç aşaması bu ay başladı ve beş yıl içinde 300’den fazla kişilik istihdamla merkezin tam kapasiteye ulaşması planlanıyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar