Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile Çin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Han Changfu arasındaki müzakerelerin ana konusu tarım alanında işbirliğinin derinleştirilmesi oldu. Sektördeki ortaklığın gelişimi de, Temmuz ayı başlarında Sofya’da Orta ve Doğu Avrupa ve Çin ülkelerinin liderlerinin buluşması sırasında önemli bir odak noktası olacak.

Boyko Borissov ve Han Changfu, son yıllarda tarım alanında ikili ilişkilerin yoğunlaştığını ve Sofya’da yaklaşan toplantıda somut düzenlemeler beklediklerini söylediler.

Daha yakın bir işbirliği örneği olarak, Başbakan geçen yıl Bulgaristan Tarım, Gıda ve Orman Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti Kalite Denetimi, Denetimi ve Karantina Genel İdaresi arasında imzalanan protokolü belirtti.

Plovdiv’deki yeni açılan Lojistik Merkezi 16+1 ve tarım ve diğer ürünlerle e-ticaret bayileri de başarılı bir işin göstergesi oldu.

Bakan Han Changfu, “Cumhurbaşkanı ve Çin Başbakanı ile olan iyi ilişkileriniz ikili ilişkiler geliştirmeye yardımcı oluyor” dedi ve Bulgar hükümetinin 16+1 projelerini canlandırmaya devam edeceğini dile getirdi.

Başbakan Boyko Borisov, kaybolan dağcı Boyan Petrov ‘un arayışını organize ettiği ve yürüttüğü için Bakan’a teşekkür etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar