Borisov, Türk askeri operasyonu neticesinde Suriye’deki durumun gündem konularından biri olan Avrupa Konseyi’ne katılan Boyko Borisov, toplantıdan sonra basına yaptığı açıklamada,” Bulgaristan, Türkiye’ye silah ihraç etmekten vazgeçmeyecek” diye bildirdi.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Başbakan, ”Silahlar çatışma olan yerlere ihraç edilir. Fransa, Almanya veya ABD’ye silah ihracatı yapmayacağız. Ne, askeri sanayiyi öldürmek mi istiyorsunuz şimdi? İşçiler protesto ederlerse, nedenini size soracağım. Türkiye’ye ihracatı durdurursak, çatışmaların yaşandığı diğer yerlere de durdurmalıyız. Silahlandırmamak ya da silah satmamaktan hoşlandığınız savaş hangisidir?” diye soruyla karşılık verdi.

Başbakan, Bulgaristan’da bu şekilde öldürülen sektörlerin hiç de az olmadığını sözlerine ekledi.

AB Konseyi’nin her üye devletin Türkiye’ye silah ihraç edip etmeme konusunda kendisinin karar vermesine karar verdiği hatırlatılınca Borisov, “Konuyu görüşüp kararımızı size bildireceğiz” dedi.

Borisov, iki gün önce Bulgaristan’ın Türkiye’ye silah ambargosu uygulayan diğer ülkelere katılmayacağını ima etti. O zaman Başbakan, şunları ifade etti: “Bakın, Türkiye ile 5 milyar doları aşkın ticaret hacmine sahibiz ve bu ülke, bizim komşumuz. Çok daha az ticaret hacmine sahip olduğumuz Rusya’ya yönelik yaptırımlardan dolayı yarım-bir milyar leva kayba uğradık, Türkiye’ye yaptırım uygulandığı halde milyarlarca leva kaybımız olacak” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar