Başbakan Boyko Borisov Brüksel’de Türkiye’nin Kuzey Suriye harekatıyla ilgili gazetecilerin sorusunu cevaplarken: “ Biz mülteci problemleri olduğunda da, kamplar için para verdiğimizde de, her zaman Türkiye’yi desteklemişizdir.

Ancak savaş yürüttükçe, askeri faaliyetleri ben destekleyemem” dedi ve savaşın durması gerektiğini belirtti. Biz Türkiye’yi her zaman destekledik, NATO müttefikiyiz, komşuyuz, onlar bizi mülteci akınından koruyor. Ancak savaşı desteklememizi beklemesinler”. “Savaş en aşırı bir felakettir ve Türkiye acilen ona son vermeli” diyen Borisov, mülteci akının yeniden Bulgar sınırına yoğunlaşacağı endişelerini ifade etti.

AB’nin Brüksel Zirvesinde konuşan Bulgaristan başbakanı Boyko Borisov “Kuzey Makedonya ve Arnavutluk’un AB ile üyelik müzakerelerine engel olursak büyük bir hata yapacağız” dedi. Balkanların ve bölgenin gelişmesi için AB entegrasyonunun önemine vurgu yapan Borisov, müzakere başlangıcına engel olmayacağını, ülkeler arasındaki tartışmaları konuların daha sonra da masaya yatırılabileceğini kaydetti.

 

BNR

Reklamlar