ABD Sofya Büyükelçisi Hero Mustafa ile Bakanlar Kurulu toplantısında görüşen Başbakan Boyko Borisov, “Bulgaristan ve ABD müttefik ve stratejik ortaklardır. İki ülke arasında her seviyede sürdürülebilir sşyasi diyalog kuruldu” diye konuştu.

Başbakan Borisov, Mustafa’yı Sofya’ya büyükelçi olarak atanmasından dolayı kutladı ve Bulgaristan ile ABD arasındaki diplomatik ilişkilerin büyümeye devam edeceğinden emin olduğunu belirtti.

Başbakan Boyko Borisov, ülkelerin hem ikili hem de NATO’daki güvenlik ve savunma alanlarındaki mükemmel etkileşimine dikkat çekti. Başbakan Borisov, mevcut ABD başkanlık idaresinin ve Bulgar hükümetinin, savunma harcamalarını artırmak için NATO Zirvesi’ndeki taahhüdün yerine getirilmesine büyük önem verdiğini söyledi. Borisov, Bulgaristan’ın Avrupa-Atlantik hedefine F-16 Block 70 uçağının ve ilgili teçhizatın ve silahların teslimatına ilişkin bu sözleşmelerle ulaştığını vurguladı.

Başbakan Borisov, ABD ile enerji güvenliği, yüksek teknoloji geliştirme, eğitim, bilim ve kültür gibi diğer alanlarda stratejik ortaklık kurma potansiyelini vurguladı. Başbakan’a göre, Bulgaristan ile ABD arasındaki insanlar arası temasların geliştirilmesindeki işbirliği özel bir önem taşıyor. Borisov’a göre, öğrenciler, akademisyenler ve iş temsilcileri arasındaki alışverişi genişletmeyi amaçlayan çeşitli programlar ve girişimler bu yönde önemli katkılarda bulunmuştur. Olumlu bir eğilim olarak, Başbakan Borisov, Bulgaristan’daki ABD turist sayısının son birkaç yılda giderek arttığını belirtti.

Görüşme sırasında Başbakan Boyko Borisov ABD Büyükelçiliğinin ana öncelikleriyle tanışma fırsatı buldu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar