Ali Tair, Smolyan ili Borino köyünden büyük bir inek çiftliği sahibi ve aynı zamanda da organik peynir, kaşar peyniri ve yoğurt üreten bir mandra sahibi.

Her çiftlik ve mandra sahibinin hayalini gerçekleştirmiş genç girişimci – Gotse Delçev bölgesinde kiraladığı 400 dka toprakla çiftlikteki hayvanların yemini sağlıyor ve garantiliyor.

Çiftlikteki hayvanlardan elde edilen günlük süt, mandraya, üretime gidiyor. Ayrıca Güneybatı Rodoplar’ın güzel ve temiz havası sayesinde mandrada organik peynir, kaşar peyniri ve yoğurt üretiliyor.

Foto: özel arşiv

“Bizde süt fiyatı arttı veya düştü gibi bir sorun yok, çünkü süt bizim çiftlikten geliyor. Süt ürünlerimizi ise Bulgaristan genelinde satabiliyoruz, çünkü büyük market zincirlerle kontratlar imzaladık. Küçük çapta da olsa Almanya’ya da satışlarımız var” diye anlatan Ali Tair, geleceğe umutla bakıyor ve başarıya götüren merdivenleri teker teker  tırmanıyor.

Ali Tair ile  Inter Expo Center /Uluslararası Sergi Merkezi’nde 4-7 Kasım günlerinde düzenlenen 18’inci “Süt Dünyası” Sergisi’nde görüştük ve konuştuk.

Röportajın tamamını aşağıdaki ses dosyasından dinleyebilirsiniz.

BNR

Reklamlar