İsviçre’nin Davos şehrinde yapılan Dünya Ekonomik Forumu çerçevesinde Booking.com platformu Kamu Faaliyetleri Müdürü Peter Lochbyler ile çalışma toplantısında sonra basına açıklamalarda bulunan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, “Turizm Bakanlığı, Booking.com’daki tüm konaklama yerlerinin Turizm Yasası kapsamında kayıtlı olup olmadığını kontrol edecektir” diye bildirdi.

Toplantının neticesinde Angelkova ve Lochbyler’in haksız rekabet konusunda birbirlerine bilgi vermeyi kabul ettiği anlaşıldı.

Bakan’ın ifadelerine göre Booking.com, mevcut otel ve konaklama yerleri bulmak ve rezervasyon yaptırmak için en başarılı platformlardan biridir. Site, her zaman doğru bilgilere dayanarak, firmaların ürünlerini satışa sunmaya, kullanıcıların ise kolay ve uygun bir şekilde konaklama yeri bulmalarına ve seçmelerine yardımcı oluyor. Bu bağlamda, Lochbyler gelecekte Bulgaristan’daki turizm sektörünün gelişimini teşvik edecek ve Bulgaristan’ı kaliteli turistik ürün sunan bir destinasyon olarak tanınmasını artıracak ortak projelerin üzerinde konuşulacağına dair umudunu dile getirdi.

Bakan ve Booking.com platformu Kamu Faaliyetleri Müdürü, Bulgaristan’daki yatırım fırsatlarını da görüştü. Angelkova, müdüre ülkemizin sunduğu turizm sektörüne yapılan yatırımların avantajlı koşullarına ilişkin bilgiler verdi. Angelkova, bu alanda Bulgaristan’ın önemli bir avantajının düşük vergi olduğunu belirtti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar