Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Yunanistan başbakanı Kiriyakos Miçotakis Atina’da Bulgaristan ile Yunanistan arasındaki stratejik ortaklık, karşılıklı yatırımlar ve güvenlik alanındaki işbirliğini geliştirme perspektiflerini görüştüler. Haberi BNR verdi.

Cumhurbaşkanı Radev bölge güvenliği önündeki meydan okumaların ortak bir Avrupa yaklaşımı gerektirdiğini belirtti. İkili, Güneydoğu Avrupa’nın enerji, ulaşım ve dijital bağlılığının bölgeden başka AB için de önem taşıdığını vurguladı. Rumen Radev, evsahiplerini Microsoft’un Yunanistan’a 1 milyar dolarlık yatırım yapma kararı ile ilgili kutladı, iletişim teknolojileri ve dijitalleşmede iki ülke arasındaki ortaklığın derinleşeceği umudunu ifade etti.

Bulgaristan ile Yunanistan Balkanlar’da barış, iyi komşuluk ve karşılıklı işbirliği olabileceği örneğini veriyorlar. Cumhurbaşkanı Radev bunu Yunan mevkidaşi Ekaterini Sakelaropulu ile teması sırasında belirtti. Ayrıca iki ülkenin geçmişin olumsuzluklarını gidermenin yanı sıra stratejik ortaklıklarını da başarıyla geliştirebileceklerine kanıt getirdiklerini belirtti.

Yunanistan cumhurbaşkanı, ‘Sofya ile Atina arasındaki ilişkiler bölgede barış ve istikrarla ilgili ortak vizyona dayalıdır’ dedi.

BNR

Reklamlar