BMT Genel Sekreteri görevi Bokovo’ya güvenilemez

bokova

BrevNext

Dünya Örgütü sisteminde rüşvet iyi bilir.

Bulgar adayın diplomatik vasıf ve usulünde eksiklikler var.

 

BMT Genel Sekreteri görevi Bokovo’ya güvenilemez.

Dünya Örgütü sisteminde rüşvet iyi bilinr. Bulgar adayın diplomatik vasıflarında ve usulünde eksiklikler var.

BMT’nın özel bir kararıyla Genel Sekreter Özel Danışmanı olarak 2006’da atandığımda, New York Merkezinde etik komisyonu kurulmuştu.  Kofi Anan’ın enerjik çabalarına rağmen, örgütü baştan aşağı sarmış olan rüşvet olaylarının farkına ilk kez o zaman vardım.

Bu yorumu Tunku Abdul Azis’in “malaysiaoutlook.com” elektronik yayınından aldık

BMT’nın barışçı çabaları arasında, öfke ve nefret uyandıran, Irak’taki “Gıdaya karşı petrol” küçük bir örnektir.

Problemin temelinde endüstriyel toplumun moral kabalığı bulunduğuna inanıyorum.

Bu durum, rüşvetçilik resmen özendirilmese de, bu olguya karşı koymak her defasında olumsuz gelişmelere neden olduğundan dolayı,  BMT’nı, onun büyük sayıdaki ajanslarını,  büyük sayıdaki görevlilerini etkisi altına almıştır.

Bu açıdan baktığımızda, dünya örgütünün olağanüstü olumsuz bir saygınlığı olduğunu söylediğimizde hep haklı oluruz.

Bu ayın 22’sinde New York’ta düzenlenen bir forumda kendini beğenmişler ortamında ÜNESKO’nun Malaysiya Başkanı’nın eşi Datin Seri Rosmah Mansor’u eğitim programlarıyla aşırılıklarla savaşıma verdiği katkı için ödül verilmesi bu sözlerime parlak bir örnektir.

Bu yüksek ödülün verilme nedenlerinin denetlenmesi karı alındı. Bu da kuşkusuz eleştirilerimin ÜNESKO ve halen BMT Genel Sekreteri olma yarışına giren, fakat bu olay ışığında benim kendisinin diplomatik vasıflarında ve usulünde şüphe ve emniyetsizlik uyandıran eksiklikler görmem, ÜNESKO Genel Sekreteri Bayan İrina Bokova adresli olduğundan, bu yorumu yazmama vesile oldu.

Ben Bayan Bokova’nın ABD tarafından gösterilen baskılara Kofi Anan gibi karşı koyabilecek ahlak saygınlığına sahip olduğuna inanmıyorum.

Şahsen ben, Bayan Bokova’da, kişiliksiz yönetimi döneminde dünya örgütünü tam bir muvaffakiyetsizliğe götüren şimdiki Genel Sekreter Bay Ban’ın kalıbına uygun bir lider görüyorum.

Bu yüksek ve çok sorumlu diplomatik görevi almaya çalışırken  Bayan Bokova kendisi diplomatik beceri vasıfsızlığı ve usulden yoksun olduğunu defalarca gösterdiğinden dolayı ona bu güven verilemez.

Reklamlar