Bulgaristan Ulusal Televizyonu’nun (BNT) yeni Genel Müdürü Emil Koşlukov, ayın başında göreve geldikten sonra ilk kadro değişikliğini yaptı. Koşlukov, uzun yıllardır devlet televizyonunda çalışan BNT Haber Müdürü Ulyana Prımova’nın yerine Mariela Dragolova’yı getirdi. Dragolova, şimdiye kadar Koşlukov’un birkaç ay öncesine kadar sunuculuğunu yaptığı BNT’de yayınlanan, güncel siyaset gelişmelerini ele alan “Bugün Olup Bitenlerin Bazıları Hakkında” programının yapımcısıydı.

BNT eski Genel Müdürü Konstantin Kamenarov’un görevden ayrılmasından sonra Koşlukov, Elektronik Medya Konseyi (SEM) tarafından alınan kararla geçici süreliğine BNT Genel Müdürü görevine getirildi. O zamana kadar Koşlukov, bir buçuk yıl Kanal 1 TV Program Müdürlüğü ve “Bugün Olup Bitenlerin Bazıları Hakkında” programının sunuculuğunu yaptı. Programın yayınlandığı sırada orta parmak işareti yapan Koşlukov, BNT binasının önünde protesto gösterisi yapılmasına ve istifasının istenilmesine neden oldu. Daha sonra Koşlukov bu tutumundan dolayı özür diledi, SEM tarafından BNT’ye 3 000 leva para cezası uygulandı.

Prımova ile birlikte BNT Program Müdürü Nadya Kostova ve BNT 2 Müdürü Genoveva Momçeva’nın da görevden alındığı bildirildi. Kostova, devlet televizyonunun BNT 1, BNT 2, BNT HD ve BNT Dünya kanallarında yayınlanan programlardan sorumluydu.

Kamenarov’un görevden ayrılmasından sonra devlet televizyonunun 37 milyon levadan fazla borcu olduğu anlaşıldı. Koşlukov, BNT Genel Müdürü adayı olarak SEM tarafından gerçekleştirilen mülakat sırasında daha önce BNT yönetiminde yer almadığını ve mali durumunun kötü olmasına yol açan kararların başkası tarafından alındığını kaydetti.

Koşlukov, göreve başladıktan birkaç gün sonra BNT Spor Haber Müdürlüğü kurulmasını önerdi ve BNT Genel Müdürü adaylarından olan Saşo Dikov’u bu göreve getirdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar