Elektronik Medya Kurulu /SEM/ BNR’nin yeni genel müdürü görevine Andon Baltakov’u seçti. Kurul üyelerinden 4 “evet” ve 1 çekimser oy alan Baltakov, Bulgaristan Ulusal Radyosu’nun yeni müdürü oldu.

Radyonun genel müdürü görevine altı aday vardı- Jeni Gadjalova, Anton Mitov, Andon Baltakov, Mitko Dimitrov, Daniela Manolova ve Aleksandır Velev.

İlk oylamada adaylardan hiç biri gerekli çoğunluğu almadı.

Yapılan ikinci oylamada Baltakov SEM üyelerinin çoğunluğundan destek aldı.

SEM: Baltakov vizyon sahibi

Elektronik Medya Kurulu Andon Baltakov’un BNR konseptini modern, şahane olarak adlandırdı, önde gelen dünya medyalarındaki deneyimine yüksek değer verdi ve ileriye dönük vizyon sahibi olduğunu vurguladı.

Dünya medyalarında çalışmış, dijital planlama uzmanı

Baltakov, kendini haberci, radyo adamı, meslek yolunun radyodan başladığını unutmayan bir kişi olarak tanıttı. Andon Baltakov yıllar önce BNR’de çalışmış, daha sonra ABD’ye göç eder,  Yale Üniversitesinde eğitimini tamamlayarak, CNN, Associated Press ve başka dünya medyalarında çalışmış, özellikle dijital ve stratejik planlama alanında uzmanlaşmış bir kişi.

Türkçe Yayınlarda Dijitalleşme ve Çocuk programları

Andon Baltakov SEM önünde sunduğu konseptte, Türkçe Yayınlar Bölümünde dijitalleşmeye önem verilerek, çocuk programları ihtiyacına değindi.

 

BNR

Reklamlar