Edirne’de de bir süre öğretmenlik yapan Türkiye’nin Serbest Dalış branşında bayrağını dalgalandıran Milli Sporcu Birgül Erken, geçtiğimiz günlerde Sofya Freediving Cup 2018’de ikinci defa şampiyon olup özel ödülü alan tek sporcu oldu.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’nın Bankya bölgesinde gerçekleştirilen Sofya Freediving Cup 2018’e Milli Sporcu aynı zamanda AKUT Spor Kulübü Sporcusu Birgül Erken damgasını vurdu. Geçtiğimiz günlerde Dünya Rekoru kırarak adından söz ettiren Erken, söz konusu yarışmada ikinci kez şampiyon olup bayrağımızı dalgalandırdı.

Özel bir kupanın verildiği yarışmada tatlı bir çekişme yaşadıklarını söyleyen Erken, Dünya’nın her yerinden sporcuların katılım gösterdiğini belirtti. Erken; “Heyecanı ve en güzel yanı hem kendini dünya ölçeğinde mihenge vuruyor hem de çok değerli tecrübeler ediniyoruz. Dolayısıyla yarışmalar boyunca biribirini göz ucu ile kontrol ederek hedef derecelerimizi rakiplerimizin durumuna göre ayarlıyoruz. Bu arada benim hedefim büyük ödül olduğu için risk almadan akıllı bir strateji geliştirmeye çalıştım. Stetejim şu idi: Statik apnea, dinamik paletli ve dinamik paletsiz olmak üzere çç yarışma disiplininde yarışacaktık. Ben de bu üç yarışmada en iyi olduğum branşlara yüklenerek kendimi zorlamadan kombine puanlarla kupayı almayı hedefledim” dedi.

“KARDEŞÇE BİR YARIŞMA OLDU”
Şampiyonanın ilk yarışında Statik Apnea dalında ilk gün 1 saniye ile birinciliği elinden kaçırdığını fakat bunun önemli olmadığını belirten Erken devam eden günlerdeki performansı ve kombine puanlarıyla şampiyonluğa ulaştığını söyledi. Erken; “Benden sonra yarışan Bulgar arkadaşım benim derecemi görüp 1 metre ileriye giderek beni geçti ise de bu kombine puanları etkilemediği için hedefime ulaşmış ve sadece bir kadın ve bir erkek sporcuya verilen kupayı kazanmış oldum. Kupa ile birlikte bir çok ödül dalış malzemeleri ile ellerimiz dolmuştu. Bu arada herkese ödüller verilmiş; ama hala bir aksiyon kamerası masada duruyordu. Birden adım anons edildi ve bu özel ödülü de bana layık gördükleri ilan edildi. Bu da çok büyük sürpriz oldu benim için. Muhteşem bir ortamda kardeşçe yarışıp kol kola öğle yemeğine doğru ilerledik. Sporun birleştirici gücünü dostluğu ve barışı yaşadığımız bir kupa daha yaşadık” diye konuştu.

“EDİRNE SPOR HAYATIMDA FARK YARATTI”
Edirne’de yaşamış olmasının komşu ülkelerle dirsek teması içinde olma fırsatı yarattığını ve bunun faydalarını da sözlerine ekleyen Erken; “Edirne de öğretmen olarak görev yaptığım yıllarda Valilik projelerinde Bulgaristan, Gagauzya gibi yurtdışındaki Türk nüfusu ile temas halinde olabildim. Bu benim spor hayatımda da fark yarattı. Serbest Dalış branşında Türk bayrağını dalgalandıran tek Türk sporcu olduğum yarışmalardan birini daha yaşadık. Türk bayrağını seremoni için ben getirdim ve tüm bayrakların arasına eklediler bayrağımızı. Yarışma sonrasında kendim için getirdiğim Türk bayrağını da Sırp takımı hatıra olarak istediler. Bu çok hoş bir şeydi” ifadelerini kullandı.

 

Olgay GÜLER, Hudut Gazetesi

Reklamlar