Eğitim ve Blim Bakanlığından verilen bilgiye göre, bu yıl 10.sınıfı bitiren öğrencilere yönelik ulusal düzeyde dış değerlendirme olarak gerçekleştirilen bilişim teknolojileri sınavının sonuçlarının analizi, ülkedeki öğrencilerin, İnternet güvenliği ve virüs koruması hakkında giderek daha çok bilgiye sahip oluyor.

Ülke çapında 928 okulda gerçekleştirilen sınava bu yıl 10.sınıfı bitiren yaklaşık 45 000 öğreci katıldı.

Test sınavı iki şamada gerçekleştirildi. Birinci aşamada sınav sırasında rastgele oluşturulan 20 ödev, çoktan seçmeli sorular ve cevaplarını içeriyordu. Sonuçlara göre öğrenciler en yüksek başarıyı güvenli çevrimiçi çalışma, virüs koruması ve paylaşılan belge yönetimi konularında gösterdiler.

Sınav, ikinci aşamada uygulamalı sınav şeklinde yapıldı ve her bir öğrenciye bireysel ödev verildi. Sınava katılanların yüzde 98’i ödev üzerinde çalıştı, yarısından fazlası ödevi çözmede zorlanmadı. En yüksek başarı gösteren öğrenciler Tırgovişte (Eski Cuma), Rusçuk ve Loveç (Lofça) şehirlerinde okuyanlar oldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada,”Sınavı geçenlerin yüzde 73’ü Avrupa Yeterlilik Çerçevesi kapsamında dijital yeterlilik belgesi aldı. Onlar, soruların yüzde 50’sini veya daha fazlasını doğru cevaplayabildiler. Bu yılki ulusal düzeyde dış değerlendirme olarak gerçekleştirilen bilişim teknolojileri sınavı ortalama puanı 35,88 olup neredeyse başarı oranının yüzde 60 olduğunu gösteriyor. Bu aynı zamanda şimdiye kadarki en yüksek başarıdır” denildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar