Bulgaristan Soydaşlarından Melek Mızrak Subaşı Bilecik Belediye Başkanvekili olarak seçildi. Melek Mızrak Subaşı bir ilke imza atarak Bilecik Belediyesi’nin ilk kadın başkanı unvanını da almış oldu.

Muharrem Tüfekçioğlu’nun görevden düşmesinin ardından belediye başkanvekili seçimi gerçekleştirildi. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seçimde, Millet İttifakı’nın Adayı CHP’li Melek Mızrak Subaşı olurken Cumhur İttifakı’nın Adayı ise AK Partili Çetin Kaya oldu.

Bilecik Belediyesi'nin yeni başkan vekili, CHP'li Melek Mızrak Subaşı oldu

Meclis 1’inci başkanvekili M. Sadık Kaya’nın oturumu açmasının ardından oy verme işlemi gerçekleştirildi. Meclis üyeleri alfabetik sırayla gizli oylama ile tercihlerini kullandı. 1’inci ve 2’nci tur oylamada meclis üye sayısının 3’te 2’sinin oyunu alma şartı arandığından başkanvekili belirlenemedi. 3’üncü turda ise salt çoğunlukla 14 oy alan Melek Mızrak Subaşı belediye başkanvekili seçildi. Çetin Kaya ise 10 oy aldı. Yani Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı üyeleri tüm oylamalarda kendi adaylarına oy verdi.

Bilecik Belediye Başkan Vekilliğine seçilen Melek Mızrak Subaşı görevi devraldı - Bilecik haber

Reklamlar